Bedrijfsbezoek bij Metafas

Op 19 mei 2017 hebben leden van Leefbaar Asten een bedrijfsbezoek afgelegd bij Metafas. Dit bedrijf is gevestigd aan Planker 12 in Asten. Metafas ontwikkelt en produceert front- en bedieningspanelen (user interfacing) en printed electronics. Eigenaar en gastheer Hans van de Mortel heeft ons tijdens dit bezoek een beeld gegeven van de producten,  productieproces en de manier waarop ze op veranderingen in markt reageren.

Ook hebben we met dhr Van de Mortel ( die ook voorzitter is van de Ondernemersvereniging Asten, OVA) gesproken over hoe de samenwerking is met ORO en Senzer en de samenwerking binnen Brainport en met de TU Eindhoven en andere hogescholen.De samenwerking tussen de verschillende lokale bedrijven, om samen een compleet product te produceren, sprak ons ook enorm aan.  Metafas levert producten aan alle grote bedrijven binnen Brainport .o.a. ASML en van der landen.  Zo probeert men, door samen te werken met bedrijven binnen onze regio, een sterk MKB te vormen die de grote bedrijven van hoogwaardige producten kan voorzien tegen concurrerende prijzen.

Voor ons als lokale politici was vooral positief dat er binnen het bedrijf ook gekeken wordt naar de mogelijkheden om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te plaatsen. Bezien vanuit werkgeverschap. Tijdens de rondleiding viel ons ook de passie van Hans en zijn medewerkers op voor hun bedrijf en product. We willen hen dan ook bedanken voor de rondleiding en de waardevolle informatie die we hebben ontvangen dat ons helpt bij ons commissie- en raadswerk.

 

Namens Leefbaar Asten
Antoon Driessen

 


Foto's

  • Leefbaar Asten - Foto
  • Leefbaar Asten - Foto
  • Leefbaar Asten - Foto

background image