Bezoek aan Een Aarde door fractie en leden van Leefbaar Asten op 4 januari

downloadNaar aanleiding van de zoektocht van Een Aarde naar een ander onderkomen,  zijn we  afgelopen  zaterdagmorgen   een kijkje gaan nemen.  Op dat moment was het een gaan en komen van bezoekers.  We kregen uitleg over de werkzaamheden dier er plaatsvinden:  het sorteren van de spullen die er gebracht worden, de winkel,  de kledingverkoop in de Kerkstraat, de meubeluitstalling, het  demonteren van bijvoorbeeld computers om de printplaten eruit te halen of andere apparaten voor waardevolle grondstoffen zoals koper en ijzer.

Alle activiteiten leveren geld op en zorgen ervoor dat Een Aarde meer als een ton euro omzet per jaar  kan draaien.  Alle inkomsten en giften die worden verworven gaan rechtstreeks naar zinvolle projecten in diverse landen.

We zagen met eigen ogen dat er ruimtegebrek is om alles netjes uit te stallen, op te bergen en op handige wijze te sorteren. Ook was het er koud. De omstandigheden om hier te werken zijn niet ideaal en we snappen dat Een Aarde meer ruimte zoekt. Ook werd duidelijk dat aan een nieuw gebouw veel eisen worden gesteld: waaronder bereikbaarheid en betaalbaarheid erg belangrijk zijn. Het bestuur van Een Aarde gaf aan dat het  beoogde terrein aan de Lindestraat op dit moment geen optie is. Zij blijven verder zoeken.

Zie ook: http://www.eenaarde.nl/

 


background image