De week van onze lijsttrekker in verkiezingstijd: Blog nr. 2

Week 3: “nog 10 weken” scholierendebat, koffie, receptie, achterban en een nieuwe hoogheid in de partij + maak kennis met onze nr. 10

Maandag 15 januari, 19.00 uur

Zoals vorige week beloofd ga ik jullie meenemen in mijn leven als lijsttrekker. Mijn vorige blog is heel goed gelezen, dus blijkbaar vinden jullie het leuk te lezen wat er op mijn politieke pad komt.

Het was een druk weekje, maar wel met heel veel interessante, leuke en verrassende momenten. Zo heb ik op dinsdag, op uitnodiging van de twee jonge honden van PGA en D’66 (Wesley en Sandu) meegedacht over de opzet van een scholierendebat op het Varendonk in Asten en Someren. Goed te zien dat de meeste partijen in Asten en Someren jongeren van 15-18 jaar belangrijk vinden (ook al leveren ze nu nog geen stemmen op). Mijn idee voor de opzet werd door de aanwezigen omarmd, blijkbaar sta ik met mijn 46 jaar (pff) nog niet zo ver af van de belevingswereld van onze jongeren. Ik laat jullie weten wat het gaat worden.

Woensdagochtend hoog bezoek: mijn oud klasgenoot en 4e plaats op de lijst D’66 Gijs de Jong. Even, onder het genot van een bak koffie, wat kreukeltjes uit zijn interview recht gestreken en gekeken waar samenwerkingsmogelijkheden liggen.

De receptie van de gemeente op woensdag zorgde met name voor een lamme arm van het handen schudden en een schorre keel van het ‘buurten’ met allerlei bekenden. Ook hier bij iedereen die ik sprak bereidheid tot samenwerking dus dat sluit mooi aan bij ons thema “samen voor elkaar”.

Donderdagavond: achterban vergadering ter voorbereiding op de commissies deze week. Joran van Bussel en Carl Staudt (óók al een oud-klasgenoot) komen langs om hun visie te geven over het Strategisch Huisvesting Plan (SHP), over de scholen. Er blijken wat openstaande vragen te zijn die door onze commissieleden Ellen en Ivonne worden meegenomen vanavond.

Dan dé verassing van de week op zondagmiddag: onze secretaris Jorn van Laarhoven regeert over Klotland. Goede keuze van de Klot.

Onze 10e plek op de lijst: ELKE VAN HOUDT-CROMMENTUIJN…een kennismaking

Elke is 38 jaar, getrouwd met Maarten en samen hebben ze twee kinderen. Elke heeft bij Fontys de opleiding Personeel en Arbeid afgerond en heeft zich altijd geïnteresseerd voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en re-integratietrajecten.

Niet vreemd dus dat ze eerst als re-integratietrajecten bij de Atlant Groep en later (tot op heden) als teamleider afdeling Verdiepend Onderzoek bij Senzer (werkorganisatie voor de peelgemeenten).

Elke zit vanaf 2017 in het bestuur van Leefbaar Asten omdat dit, zoals ze zelf zegt, een vereniging is met een groep enthousiaste en gedreven leden die gaan voor een mooi en leefbaar Asten.

Ook is Elke lid van de oudercommissie Nul-Vier BSO in Asten en zit in het bestuur van de buurt de Voordeldonk.

Volgende week de commissie burgers, bezoek aan Varendonk, informatiebijeenkomst plan Van de Loo en het VNG congres.

Groeten Janine


background image