De week van onze lijsttrekker in verkiezingstijd: Week 2, introductie.

Maandagavond 8 januari 2018, het verkiezingsjaar is alweer 8 dagen oud. Normaal tellen we op 31 december om 23.59 uur en 50 seconden af naar een nieuw jaar, maar nu tellen we iets langer af, namelijk 80 dagen naar de verkiezingsdag op 21 maart. Vandaag dus over iets meer dan 10 weken, om precies te zijn 72 dagen.

In die 10 weken wil ik je meenemen in mijn aanloop naar de verkiezingen en zal ik je ook elke week laten kennismaken met iemand uit de top 10 van Leefbaar Asten.

Hoe wordt je lijsttrekker? Telefoontje van Jac Huijsmans in september 2016; bedenktijd  om te overleggen met mijn gezin; volmondig ja op vraag of ik lijsttrekker/kandidaat wethouder wilde worden omdat Jac zou stoppen. Hierna volgden gesprekken met adviescommissie, verkiezingscommissie en stemming door de leden van de partij. En dan het wachten tot de bekendmaking op 7 juli 2017, waarna je ineens  op Facebook, in het Peelbelang, ED en Siris staat…even wennen, maar de reacties waren erg positief.

Ook meteen kennis gemaakt met de kracht  van de media: er is in juli 2017 geschreven dat ik geen raadslid wilde worden en dit blijft me als hardnekkig misverstand achtervolgen, dus hierbij de opheldering.

Op het moment dat het geschreven werd, half juli 2017 dus, was het topdrukte op mijn werk. Ik werkte gemiddeld 60 uur per week, besteedde tijd aan mijn gezin en probeerde ook nog te sporten en kon er met geen mogelijkheid nog iets bij gaan doen. Mijn uren op het werk kon ik niet verminderen, aangezien er toch brood op de plank moet komen en ik besteed ook graag tijd aan mijn gezin.

Met dat in gedachte en wetende dat het werk voor een commissie of gemeenteraad ook veel tijd kost, heb ik in juli 2017 gezegd dat het afhankelijk zou zijn van mijn werk of ik raadslid zou worden; ik wil het goed doen of ik doe het niet.

Inmiddels is het aardig op orde op mijn werk en zijn 60-urige werkweken uitzondering. Ik kan nu dus met een gerust hart en voor  de volle 100% zeggen dat ik kandidaat raadslid, lijsttrekker en kandidaat wethouder ben voor Leefbaar Asten.

Ik kijk uit naar de komende periode met fantastische mensen op onze lijst en duidelijke, realistische verkiezingsspeerpunten.

Volgende week lees je hoe de voorbereidingen op het jongerenpanel, de nieuwjaarsreceptie van de gemeente en de achterban vergadering van Leefbaar Asten zijn geweest én zal ik Elke van Houdt-Crommentuijn voorstellen.

Groet,

Janine


background image