DE TIEN VAN JANINE DEEL 3

De tien van Janine Deel 3

Alweer een maand om, wat gaat het snel.  Volgende maand zit ik alweer een jaar op mijn wethoudersstoel. Hieronder zie je wat ik afgelopen maand gedaan heb; ik heb er 10 dingen uitgelicht.

De spannendste was toch wel de beoordeling van de scenario’s voor een nieuw gemeenschapshuis.. Op 13 maart was het duidelijk: Klepel, scenario wenselijk had de meeste stemmen.  Ik schrijf dit een dag voordat de commissie Burgers zich erover zal buigen. De raadsleden hebben al een technische avond gehad, waarin zij alle vragen hebben kunnen stellen.

Nadat het voorkeursscenario bekend was, zijn de projectleider en ik met het bestuur van de bibliotheek om tafel gegaan. Er zullen nog aardig wat puntjes op de i moeten worden gezet, maar zij zijn erg enthousiast en zeer bereid om mee te denken.

Het lijkt tegenstrijdig, maar ik heb gisteren de heropening van de bieb mogen verrichten.  Een muurtje metselen van boeken, dat was ook voor het eerst.  Wel een heel leuk idee.
Het duurt sowieso nog een tijd voordat de nieuwe bieb staat en, zoals de directeur van de bieb al zei, behalve de verf op de muren kan alles mee over.

Ook al is het niet in het kader van mijn functie, carnaval was fantastisch.  Toch wel heel veel vragen gekregen over het nieuwe gemeenschapshuis, goed te zien dat het leeft in Asten.

Met mijn collega’s van Someren en Laarbeek heb ik deze maand veel overleg gehad over het werkgeverschap van onze jeugdprofessionals.
Dit naar aanleiding van de keuze van Deurne om ze in dienst te nemen van de gemeente. We willen het liefst met drie gemeenten samen optrekken en begin april een keuze maken, zodat onze werkers eindelijk duidelijkheid krijgen.  Gelukkig denken onze gebiedsmanagers en teamleiders Sociaal Domein ook volop mee, want zij weten wat er in de teams speelt.

Sowieso was het een maand vol Peelgemeenten: de organisatie die de evaluatie, die in januari is afgesproken, afneemt heeft ook in Asten met het college en met medewerkers gesproken. Ik verwacht binnenkort een rapport over hoe we verder gaan met de Peelgemeenten.

Ook de inkoop met de regio’s Peel, Helmond en Dommelvallei+ begint vorm te krijgen.  Bestuurlijk hebben we 1x per maand een overleg om tot een gezamenlijke visie te komen. De ambtenaren werken zich drie slagen in de rondte om ons van goede informatie te voorzien.

Op 15 maart heb ik met Leefbaar Asten meegedaan aan NL Doet, deze keer in het Hart van Heuze.  Mijn taak was de bar: alle kastjes en koelingen poetsen. Dat heb ik in het verleden vaker gedaan, dus bekend terrein.  De soep van Marion alleen al was de moeite waard om een dag voor de werken.

Heusden kwam ook goed uit de verf in de raadsvergadering van 26 februari, waarin het dorpsoverleg een presentatie gaf over de plannen voor het nieuwe Vorstermansplein.  In het kader van Vitale kernen, wat in mijn portefeuille zit, was ik al op de hoogte, maar goed om de raadsleden ook in het proces mee te nemen. In de raad werd ook een besluit genomen over de kadernota’s van de GGD en de Peel en het rekenkameronderzoek sociaal domein is behandeld.  Veel sociaal domein kortom. Op de site van de gemeente Asten zijn alle stukken en reacties te lezen.

En dan als laatste de evenementen waar ik op uitnodiging naartoe ben geweest: opening van de nieuwe hockeyaccomodatie, voltigewedstrijd vanuit D’n Hoef bij Manege Heijligers en Movement X van het Varendonck. Geweldig wat je met inzet en passie kunt bereiken.

Stiekem een elfde punt: een felicitatie aan ons Museum Klok&Peel, wat opnieuw leukste uitje van Noord-Brabant is geworden. Knappe prestatie, hoewel wij in Asten al lang wisten dat het het leukste uitje is.

Volgende maand weet ik jullie te zeggen wat het besluit is over het gemeenschapshuis, ga ik aan de slag met de opzet voor een nieuwe participatieraad en ligt er hopelijk een besluit over het werkgeverschap. Verder ga ik op bezoek bij samen Ostade, mag ik een award uitreiken bij klassieke klanken op 7 april, ben ik aanwezig bij de themabijeenkomst over alcohol op 27 maart en wordt gestart met het project “scheiden zonder schade”.

Groet Janinebackground image