De week van onze lijsttrekker in verkiezingstijd: week 5 nr. 4

“Nog 8 weken” Carnaval, overleg scholierendebat, voorlezen en stembureaushow, achterban vergadering, een fotosessie met powervrouwen en een kennismaking met één van hen, onze nr. 8 op de lijst.

 Het is weer maandagavond, tijd om de afgelopen week met jullie te delen. Een goed gevulde week, maar dat zal de komende weken niet anders worden.Maar goed ook, anders wordt de blog wel heel saai.

Op maandagavond heb ik, ter voorbereiding op de Prinsenreceptie, waarvoor we van de Aauw Prinsen vandaag groen licht hebben gekregen, met een mysterieschrijver een opzet gemaakt voor de act. Nu nog even iemand in de partij zoeken die een beetje kan zingen.

De voorbereidingen voor het scholierendebat gaan ook gewoon door en daar heb ik, samen met Ellen, dinsdag aan meegedacht. Ik heb de taak gekregen om voor 150 HAVO scholieren een miniles over Jeugdgezondheid/jeugdhulp voor te bereiden.

Op SIRIS stond het al: lokale politici die voorlazen op de Lambertusschool. Hoewel (nog) geen politica in Asten, mocht ik woensdagochtend toch meedoen. Ontzettend leuk om te doen! Ademloos luisterende kinderen, is thuis wel eens anders.

Daarna snel door naar onze fractievoorzitter Math Vankan om te bespreken wie gaat deelnemen aan de stembureaushow van de Peelpioniers. Ook al zo’n leuk initiatief! Op 4 februari wordt Leefbaar Asten gefilmd, meer daarover in de week erna.

Bij de achterbanvergadering heeft iemand die uit Syrië gevlucht is zijn verhaal gedaan. Voor de mensen van Leefbaar Asten de gelegenheid om meer inzicht en begrip te krijgen voor hem en van mensen in vergelijkbare situaties. Voor hem de kans om aan te geven wat hij gemist heeft tijdens zijn inburgering en wat hij nodig zou hebben van de politiek. Verder natuurlijk besproken wat er dinsdag op de agenda van de Raad staat.

Zaterdag zijn de 5 powervrouwen van de top tien van Leefbaar Asten gefotografeerd door Rob Fritsen. Ik ben wel benieuwd hoeveel vrouwen de andere partijen op hun lijst hebben, de vrouwen zijn in de Top Tiens in ieder geval dun gezaaid. Na de fotosessie zijn we gezellig koffie gaan drinken, zonde om de visagie-kunsten van de grimeerstyliste niet even in het dorp te laten zien, toch?

En dan zijn we alweer bij vandaag…dadelijk door met de carnavals act, morgen Raadsvergadering, woensdag wordt onze wethouder 66 jaar, ledenvergadering op donderdag en filmen op zondag.

Wie staat er op nr. 8?

Zoals gezegd: een vrouw met power….Petra Geerts-Klaus.

Petra is 47 jaar, getrouwd en heeft drie kinderen in de leeftijden 11, 13 en 15 jaar. Ze heeft, na haar opleiding HBO-jeugdwelzijnswerk, gewerkt als pedagogisch medewerker, vertrouwenspersoon en bij Veilig Thuis. Tussendoor heeft ze nog kans gezien om de HBO opleiding Management af te ronden. Nu werkt Petra als relatiebeheerder bij Pro Praktijksteun, voor de Praktijk Ondersteuners Huisartsen GGZ (POH-GGZ).

In haar vrije tijd werkt ze zichzelf in het zweet in de sportschool. Petra is al een aantal jaren lid van Leefbaar Asten, omdat ze dat een partij vindt die zich hard maakt voor de inwoners van Asten en ophaalt wat er leeft, bv door met regelmaat bedrijven en mensen op te zoeken. De partij bestaat uit gedreven en enthousiaste mensen, die goed werk doen.

Petra heeft vooral bewondering voor onze commissie- en raadsleden die er ontzettend veel werk en tijd in stoppen.

Al met al weer een drukke week en een topkandidate als de nummer 8 van onze lijst.

Tot volgende week Janine.


background image