De week van onze lijsttrekker in verkiezingstijd: week 6, nr. 5

Blog 5: “voorbereiden act, raadsvergadering, fotomoment, ledenvergadering en de Peelpioniers en de kennismaking met nr. 7 Marcel Boons”.

Wat een leuke reacties op de kennismaking met Petra van vorige week en op de foto van de 5 vrouwen uit onze top 10, dank daarvoor. Vandaag weer één van de mannen, die wordt voorgesteld. Afgelopen week de puntjes op de i gezet voor de act volgende week maandag. We mogen om 12.10 uur aantreden voor onze hoogheid. Jullie zijn van harte uitgenodigd om onze zangkwaliteiten te komen beoordelen.

Het zal jullie vast niet ontgaan zijn dat er dinsdag een belangrijk onderwerp werd besproken in de Raad: het Strategisch Huisvestings Plan. Tot op het laatste moment kwam er informatie binnen van ouders, ambtenaren en andere partijen. We hebben om 19.00 uur nog de laatste bespreking gehad, waarbij bleek dat we, ondanks herhaaldelijk vragen ernaar, nog altijd geen antwoord hadden gekregen op de vraag om alternatieven voor de schoollocaties Varendonck en Loverbosch. Een raadslid moet volledig informatie hebben om een goed besluit te kunnen nemen.

Dit was voor Ellen reden om tegen het plan te stemmen. Maarten en Math hebben wel voor gestemd, want Leefbaar Asten ondersteunt wel volledig de visie om te komen tot minder basisscholen met een doorgaande leerlijn. Uiteindelijk werd er door de meerderheid nog een motie aangenomen dat er opnieuw moet worden gekeken naar de locatie Varendonck. Een motie betekent dat het oorspronkelijke plan wel wordt aangenomen maar dat er een actiepunt aan toegevoegd wordt.

Op woensdag heeft onze voorzitter, René van Dijk, mij op de foto gezet voor de campagneposter. Toch handig om een visagist als zus te hebben.

De ledenvergadering donderdag was volle bak, omdat de kandidaatslijsten door iedereen getekend moesten worden. Het is nog een hele studie om te zorgen dat het aan de eisen voldoet, maar het is ons bestuur gelukt.

Op vrijdag en zaterdag hoefde ik nergens heen voor Leefbaar Asten (wel naar Smakeloos geweest, ook een beetje PR ?).

Op zondag mocht ik voor de camera van de Peelpioniers. Jongeren die alle partijen filmen in 4 rubrieken: ontbijtsessie, kansen voor Asten volgens jouw partij, de Dorpskwis en de grabbelton met vragen. De laatste rubriek heb ik gedaan: 90 sec vragen beantwoorden (ik kan ze nog niet prijsgeven, want op PGA na moeten alle partijen nog).

Nu stel ik nog graag onze Heusdense nummer 7 aan jullie voor: Marcel Boons. Marcel is met zijn vrouw Lousanne en hun drie kinderen 13 jaar geleden in Heusden gaan wonen en wat hem direct opviel is dat je wordt begroet (ook door onbekenden) met de hand omhoog en de wijsvinger licht opgetild “Hoi!”. Marcel is zelfstandig ondernemer en ondersteunt organisaties in veranderprocessen; niet het doel is het belangrijkste, maar HOE ga je daar komen? Hij verveelt zich niet in zijn vrije tijd: hij is basketbal scheidsrechter, rent, speelt piano en accordeon en werkt ook nog in de tuin, klust aan zijn huis en kookt en bakt. Die laatste twee hebben wel wat gemeen met zijn opleiding tot scheikundig technoloog; roeren en mengen om een product te maken. Jaren later heeft hij ook nog een bedrijfskundige opleiding gedaan. Marcel vindt de manier waarop Leefbaar Asten dingen aanpakt goed. We hebben niet meteen een mening klaar, maar luisteren naar betrokken personen, staan open voor andere inzichten en zijn bereid tot samenwerken. Hij is in 2013 lid geworden en in 2015 toegetreden tot het bestuur. Zo draagt hij zijn steentje bij aan een mooie gemeente met prachtige dorpskernen en een groen buitengebied. Hij wil er mee voor zorgen dat “ons Asten” nog vele jaren Leefbaar blijft, voor alle inwoners.

Volgende week blog ik (waarschijnlijk vanuit een café) over onze generale repetitie, het ophangen van de campagneborden en het optreden, want veel meer politiek staat er de komende week niet op de planning.

Natuurlijk volgende week ook weer een kennismaking: nummer 6, Ivonne Berkers.

Fijne Carnaval en tot volgende week.

Janine


background image