De week van onze lijsttrekker in verkiezingstijd: week 7, nr. 6

Nog precies 5 weken…. “Generale repetitie, PR, Carnaval en onze nummer 6 Ivonne Berkers”

Geen blog op maandag, zoals jullie gewend zijn, maar op woensdag. De carnaval zit er weer op, was weer geweldig zoals elk jaar. Dit jaar wel speciaal door Prins Jorn, onze nummer 18 op de lijst.

De week voor carnaval was redelijk rustig op politiek vlak, misschien stilte voor de storm. We hebben met Leefbaar Asten de generale repetitie gehad voor de act op de prinsenreceptie. De posters zijn uitgedeeld en door Asten opgehangen, evenals de borden “Welkom in Leefbaar Asten”. Best raar om je eigen snoet in het dorp tegen te komen, maar de reacties zijn positief. Op de grote plakborden hangt de poster van de eerste zes: vanaf vandaag komen ze alle zes in deze blog voorbij.

Op vrijdag is mijn carnaval begonnen met ‘netwerken’ bij ’t Spektakel. Helemaal niet vervelend om zo de PR te moeten doen. Helemaal onverwacht werden de lijsttrekkers na de sleuteloverdracht op zondag in een spel ‘petje op-petje af’ betrokken. Bedankt Imre voor het leuke stukje.

Op maandagmiddag was het dan zover: het optreden voor de prins door Leefbaar Asten. Omdat het niet teveel politieke lading moest hebben, hebben we onszelf maar omgedoopt tot “De willekeurig, niet nader te noemen partij, die aan de verkiezingen meedoet”. Het was een leuk optreden, maar wel is duidelijk geworden dat een carrière als zangeres voor mij niet is weggelegd; ik houd het dan ook maar bij politiek.

Ondertussen toch heel veel over de verkiezingen en over onze standpunten gehad tijdens de 5 dagen carnaval. Vaak de vraag gekregen of ik wethouder ga worden, of ik het spannend vind, hoeveel zetels Leefbaar Asten gaat krijgen. Helaas ben ik niet helderziend, mijn antwoorden waren: ligt aan het aantal stemmen en of we in de coalitie komen, ik hoop het wel/ nu nog niet, zal op 21 maart wel anders zijn/ we hebben er nu drie, vier zou heel mooi zijn.

Nu de kennismaking met nummer 6: Ivonne Berkers.

Geboren en getogen in Asten zet Ivonne zich als jaren in als commissielid Burgers. Zij is in het dagelijks leven actief rondom alles wat met Mantelzorg en dementie te maken heeft. Het is teveel om hier te noemen, dus neem zeker een kijkje op haar profiel. De passie hiervoor is zeker gevoed door het feit dat zij zelf 12 jaar mantelzorger is geweest voor haar vader en destijds zelfs bij hem is ingetrokken om hem goed te kunnen verzorgen.

Ivonne verzorgt voor veel professionele organisaties trainingen en voorlichtingen rondom deze thema’s door het hele land.

Lokaal is Ivonne actief bij Veilig Verkeer Nederland afdeling Asten-Heusden-Ommel. Daarnaast zet zij zich in als vrijwilliger bij de Beiaard, waar ze regelmatig achter de bar te vinden is. Ook zit ze in de organisatie van het Alzheimer Café wat elke eerste dinsdag van de maand gehouden wordt.

Haar werk is ook haar passie en er blijft dan ook maar weinig tijd over voor hobby’s. Haar twee mopshonden ‘Beekman en Beekman” houden haar wel bezig en zij vindt het leuk om naar theater te gaan.

Ivonne is altijd op zoek naar verbindingen tussen mensen en organisaties. Bij participatie op lokaal  niveau zoekt ze naar de creatieve benadering/oplossing. Als u hierin als inwoner van de gemeente Asten betrokken wilt worden en uw ideeën wilt inbrengen, gaat Ivonne graag met u in gesprek om haar rol in de Commissie Burgers goed te kunnen vervullen.

Volgende week: stellingen Peelbelang, op bezoek bij Theo Maas voor het scholierendebat en het eerste debat bij OJC JONOSH in Heusden op vrijdag.

 

Groet Janine


background image