De week van onze lijsttrekker in verkiezingstijd: week 8, nr. 7

NOG 4,5 WEEK: Stellingen stemwijzer, eerste debat en Facebook wat overstroomt. En… de kennismaking met onze nummer 5 Antoon Driessen”

Een kort weekje, omdat ik vorige week op woensdag blogde, maar wel genoeg gebeurd in die paar dagen. Op woensdag hebben we met een paar mensen de stellingen van het Peelbelang doorgenomen, die in de Stemwijzer terecht gaan komen. Dit geeft jullie de mogelijkheid een goede keuze te maken, waarbij ik natuurlijk hoop dat dat een keuze op Leefbaar Asten gaat zijn.

Ik had vakantie, dus ik ben op donderdag in de verkiezingsprogramma’s van de andere partijen gedoken. Vanuit interesse voor gemeenschappelijke punten en tegenstellingen, maar ook om voorbereid te zijn voor het debat op vrijdag. Dit debat zou in eerste instantie alleen door Jonosh worden georganiseerd, maar het dorpsoverleg Heusden is hierbij aangehaakt. Hierdoor waren natuurlijk niet alle vragen op jongeren gericht. Het was een rustig, ontspannen debat waarbij ik geprobeerd heb de zienswijze van Leefbaar Asten naar voren te brengen, bv. dat we de inbreng van betrokkenen belangrijk vinden (door het instellen van adviesvangers en een Jongeren-TIP) en dat je als politiek moet samenwerken met inwoners, verenigingen, lokale organisaties om tot resultaat te komen. Natuurlijk stond duurzaamheid op de agenda, evenals huisvesting, het buitengebied en de strenge regelgeving voor agrariërs. Sommige regels worden vanuit de provincie opgelegd en, hoewel we dat misschien best zouden willen, hierop hebben we geen invloed: je moet geen valse verwachtingen wekken en realistisch blijven.

Het volgende debat staat gepland op 28 februari op het Varendonck in Asten. Hiervoor ben ik vrijdag naar de wethouder in Someren geweest. We gaan samen de miniles gezondheid-jeugdhulp geven.Vanwege de vakantie kon ik veel berichten op Facebook en andere media zien; je merkt duidelijk dat de verkiezingen eraan komen.

Verschillende partijen maken intensief gebruik van social media om hun standpunten en zichzelf kenbaar te maken. Ook Leefbaar Asten doet dit, niet op TV of in Advertorials, maar door verkiezingsposters op te hangen bij onze leden en gewoon simpel door op Facebook-Twitter en Internet onze standpunten te verwoorden; eigenlijk gewoon iets meer dan wat Leefbaar Asten normaal plaatst. We zijn dan ook blij met het grote aantal van 416 volgers. Op onze pagina worden, naast mijn blog, ook regelmatig samenvattingen uit ons verkiezingsprogramma gezet. Het volledige programma staat sinds januari op onze website voor de geïnteresseerden. http://leefbaarasten.nl/hoofdthemas/

DE NUMMER 5 OP DE LIJST VAN LEEFBAAR ASTEN: ANTOON DRIESSEN

Onze “oudere jongere” van 65 jaar is getrouwd en heeft twee kinderen, maar is ook de hele trotse opa van drie kleinkinderen op wie hij regelmatig past. Antoon is nu met prepensioen, maar heeft daarvoor als bedrijfsleider een bedrijf mee opgebouwd vanaf de start. Hij had op dat moment dan ook geen tijd om politiek te bedrijven, want dat kost toch aardig wat uren. Toen hij wist van zijn prepensioen heeft hij programma’s van lokale politieke partijen vergeleken en gekozen voor Leefbaar Asten. Hij is een vaste bezoeker van alle raads- en commissievergaderingen en is sinds februari 2016 actief als commissielid bij de commissie Algemene Zaken.

Hij heeft gekozen voor Leefbaar Asten vanwege de openheid binnen de partij en het respect waarmee de partij met mensen en hun meningen omgaat. De partij onderscheidt zich door de regelmatige werkbezoeken aan bedrijven en het in gesprek treden met inwoners, ook buiten de verkiezingstijd om.

Antoon is ook lid van de commissie Marketing en Communicatie en is dagelijks bezig om onze Facebook pagina en het Twitteraccount up tot date te houden. In zijn vrije tijd is Antoon veelal in de natuur te vinden: in zijn moestuin op het complex van E.V.V.A. in Heusden of wandelend op fietsend, samen met zijn vrouw. Antoon wil zich ervoor inzetten om de politiek dichter bij de inwoners te brengen.

Volgende week met onze grafisch vormgever om tafel, overleg scholierendebat, achterbanvergadering voor de commissies de week erna en op de foto met de lijsttrekkers voor het Peelbelang.

Tot volgende week.

groeten Janine


background image