De week van onze lijsttrekker in verkiezingstijd: week 9, nr. 8

Blog 8: aftellen gaat nu snel…

Maandagavond 23.00 uur, net terug van de commissie Burgers, de laatste voor Jac Huijsmans.

Campagne, weer een overleg scholierendebat, achterbanvergadering, stellingen Peelbelang, foto en tussendoor nog de stukken van de commissie gelezen en de miniles gezondheid/jeugdhulp voor het scholierendebat voorbereid. In deze blog laat ik jullie kennismaken met onze nummer 4, Maarten van den Boomen.

Deze week volop bezig geweest om de laatste puntjes op de i te zetten voor onze folders en nog ander campagnemateriaal wat je op verschillende plaatsen zal tegenkomen. Op woensdag ook de laatste puntjes op de i gezet voor het scholierendebat. Goed dat Ellen aanwezig was, zij heeft als opleidingscoördinator vaker dit soort trainingen gegeven. Op donderdagavond onze achterbanvergadering, waarin we het beleidsplan sociaal domein hebben voorbereid. Zit in mijn straatje, leuk om te lezen dat Asten het zo goed aanpakt. Ook de bestuursopdracht voor het gemeenschapshuis is besproken en de punten voor de commissie Ruimte. Daar trof ik ook de mannen van Algemeen Belang, die hopen op 9 zetels (grapje). We wachten af, ik hoop natuurlijk dat veel mensen voor de kennis, ervaring en inhoud van Leefbaar Asten gaan.

Op zaterdag achter de computer gekropen om voor een laatste keer de stellingen van het Peelbelang te beoordelen. Op de dag ook de kieswijzer van het ED ingevuld…wat een verrassing: 100% Leefbaar Asten. De nummer 2 en 3 zal ik maar niet vermelden.  Zondag voor mijn werk de Wmo-woonbeurs gestaan en uitleg gegeven over het CMD. Wat een mooie initiatieven zijn er toch te vinden; over een tijd is de bemoeienis van de gemeente misschien wel helemaal niet meer nodig. Zou mooi zijn, maar helaas waarschijnlijk nog een utopie.

Op maandag bij de molen verzameld voor een foto van de lijsttrekkers….heel erg koud. Het is dan ook een knusse foto geworden.

Dan nu de nummer 4 van onze lijst: ons commissielid Ruimte en Raadslid: Maarten van den Boomen.

Maarten is 60 jaar en heeft zijn opleiding genoten aan de Hogere Agrarische Scholen (HAS) in Den Bosch, niet vreemd dus dat zijn interesse en expertise ligt op het gebied van ruimte, natuur en duurzaamheid.

Hij heeft 27 jaar in de gemeente Ede gewerkt en werkt vanaf 2006 als projectleider in het team Projecten en Programma’s van de gemeente Valkenswaard. Hij weet dus als geen ander hoe de gemeentelijke organisatie werkt. Bestuurlijke ervaring heeft hij vooral opgedaan bij Korfbalvereniging Klimop en momenteel als voorzitter van Veilig Verkeer Nederland, afdeling Asten-Heusden-Ommel. Hij heeft ook het voorstel van de markeringspalen bij de zebrapaden gedaan, waar veel mensen heel blij mee zijn. In 1998 is hij door Leefbaar Asten gevraagd en hij had er, na het bijwonen van een ledenvergadering, een goed gevoel bij. De open en eerlijke manier waarop Leefbaar Asten politiek bedrijft en de vele contacten die de partij met inwoners heeft, past bij Maarten. Het is volgens hem echt “waar uw stem wordt gehoord”.

Van 1998-2002 is hij burgercommissielid geweest en daarna raadslid. Zij hart ligt bij de commissie Ruimte en dan speciaal ruimtelijke ordening, duurzaamheid, groen, buitengebied, landschappelijke inpassing en verkeersveiligheid. Hij is op deze gebieden een wandelende kennisbank. Maarten wil nog een termijn verder en een autovrije markt zou een mooie afsluiten van zijn politieke carrière zijn.

Volgende week: filmpjes Stembureaushow, het scholierendebat, ledenbijeenkomst Leefbaar Asten en folderen.

Tot maandag! Groeten Janine


background image