Maarten van den Boomen (raadslid, lid van de commissie Ruimte)

  • Leeftijd: 61
  • Burgerlijke staat: Ongehuwd
  • Beroep: Projectleider bij de gemeente Valkenswaard
  • Verenigingen: Leefbaar Asten (lid en raadslid), Korfbalvereniging Klimop (erelid), Veilig Verkeer Nederland afdeling Asten-Heusden-Ommel (interim voorzitter/penningmeester), IVN (lid), Heemkundekring De Vonder (lid)

Eind 1997 ben ik door Patrick van Laarhoven benaderd om bij Leefbaar Asten politiek actief te worden. Na enkele vergaderingen, in het kader van de voorbereidingen op de verkiezingen, meegemaakt te hebben, besloot ik om lid te worden en op de verkiezingslijst te gaan staan. We haalden destijds 2 zetels in de gemeenteraad.

Na de verkiezingen werd er in Asten voor het eerst gewerkt met commissieleden. In de periode 1998-2002 ben ik burgercommissielid geweest. Een mooie gelegenheid om politieke ervaring op te doen en te bepalen of je mogelijk raadslid wilt worden. Bij de verkiezingen van 2002 haalde we 3 zetels en werd ik raadslid. Vanaf dat moment tot nu doe ik de commissie RUIMTE. De onderwerpen vind ik interessant omdat deze ook regelmatig lenen om op ter plaatse op bezoek te gaan en te praten met betrokkenen. De onderwerpen liggen ook dicht tegen de werkzaamheden die ik dagelijks verricht.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als projectleider bij de gemeente Valkenswaard. Ik leid daar een 7-tal projecten en houdt alle planningen bij van de projecten bij ons team Ruimtelijke Ontwikkeling en Economie.

 


background image