René van Dijk (penningmeester a.i.)

  • Leeftijd: 54
  • Burgerlijke staat: Samenwonend
  • Beroep: Verpleegkundige / Teamleider in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking
  • Verenigingen: TWC 'T Ventieleke & TWC Asten, ondersteunend lid T.V. De Meijvink, Ouderraad Antoniusschool Heusden, leider bij jeugdteam Ondo.

Mijn motivatie om in de politiek te gaan komt voort uit de de perikelen waarmee we te maken kregen bij het oprichten van T.V. de Meijvink. De ongelijkheid in de subsidiesystematiek hoe verenigingen behandeld werden en de wijze hoe de politiek daarmee omging. De tennisvereniging is er gekomen, geheel op eigen kracht en het is een bloeiende vereniging. De subsidiesystematiek is inmiddels gewijzigd, dit onder belangrijke aanvoering van Leefbaar Asten. De spelregels zijn nu transparant en een ieder die aan de voorwaarden voldoet komt nu in aanmerking!

Ik ben bij Leefbaar Asten terecht gekomen vanwege de positief kritische werkwijze hoe Leefbaar Asten naar onderwerpen kijkt en de werkwijze hoe deze belicht worden. Zoveel als mogelijk gaan we op bezoek bij betrokkenen of komen zij bij ons. Vervolgens komen we tot een afweging en zullen deze altijd terugkoppelen ongeacht deze nu positief of negatief uitvalt voor betrokkenen. Voordeel is dat we een lokale onafhankelijke partij zijn wat maakt dat we niet voor een bepaalde lobby staan of ons beleid landelijk wordt gedicteerd.

Binnen Leefbaar Asten ben ik op diverse fronten actief geweest; in het bestuur (secretariaat), als commissielid voor de commissie Burgers en als raadslid.  In het verleden heb ik met een mooie groep mensen t.v. De Meijvink mee opgericht, heb het secretariaat / penningmeesterschap voor Boekenuitleenpost de Tureluur gevoerd, was betrokken bij Zorgsteunpunt Heusden, was actief voor Amnesty International en van daaruit betrokken bij de Gezamenlijke Collecte in Heusden.

Afgelopen jaar ben ik op de racefiets gestapt en momenteel volop op de mtb aan het trainen in de Astense bossen met doel om dit jaar de Alpe D’ Huez en de Mont Ventoux te fietsen. Verder wil ik graag bij fotokring de Beeldhoek mijn hobby fotografie een nieuwe impuls geven en het nodige leren.


background image