Leefbaar Asten present bij de stunt van de klot

Net zoals andere politieke partijen waren we dit jaar uitgenodigd om deel te nemen aan de stunt van de Klot op carnavalszondag. Het was mooi weer en met de nieuwe inrichting van onze huiskamer in Asten , de markt, waren het  prachtige omstandigheden waarbij de Astense politiek centraal stond.

Met vieren, Elly, Ellen Jac en Math waren we vertegenwoordigd in een auto citroen CX uit 1982. En laat dit nou net ook het oprichtingsjaar zijn van onze vereniging onder de naam Leefbaar Asten.

Uiteraard waren er linken te leggen naar de huidige politieke thema’s en die hebben we dan ook naar voren gebracht op ludieke wijze:

Kijk je naar de samenwerking in Peel 6.1 dan is hier sprake van een auto die voornamelijk plaatselijk en regionaal opereert. Wij willen dan wel de moter delen , maar dit stuur zeker niet uit handen geven.

Hij is groen van kleur, waarmee we willen benadrukken dat wij de “groenste partij”in Asten zijn. Milieu en goede landschappelijke inrichting zijn voor ons belangrijke en ook aantoonbare onderwerpen die we regelmatig onder de aandacht brengen.

De relatie met de scholenkwestie in Ommel is ook goed te leggen. Het is een oude auto en er is sprake van een oude school. Indien je investeert in een oude auto dan wordt de kwaliteit ook behouden, dat is ook van toepassing op de school in Ommel. Behoud van de kwaliteit staat altijd voorop. Veranderen van eigenaar hoeft geen probleem te zijn als je maar goed investeert en ook dit geldt voor een auto maar ook voor een school.

De auto heeft 4 zetels en dat is nu juist het aantal wat we tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen willen behalen. Overigens hebben we dit al genoteerd op onze raamafiches in de vorm van Lijst 4.

Wederom een geslaagde stunt van De Klot.

Alaafbackground image