NL-Doet: Veel waardering voor het werk van Stichting SAS.

NL-DOET

Op zaterdag 12 Maart hebben 7 leden van Leefbaar Asten en 12 leden van stichting SAS (Someren en Asten Schoon) een prachtige vrijwilligers dag gehad in het kader van NL-Doet. De vrijwilligers van de stichting leveren hun bijdrage voor nette straten en omgeving, schone wijk of buurt en onvervuilde natuur.

De keuze voor dit project tijdens NL-DOET, komt voort uit de enorme waardering van Leefbaar Asten voor het werk wat de stichting SAS in Asten en Someren doet. We stoorden ons al lang aan de vele illegaal geplaatste reclameborden aan lantaarnpalen vooral bij de ingangswegen naar Asten en bij bushaltes. Ook in de gemeenteraad heeft ons raadslid Maarten v/d Boomen dit onderwerp al een paar keer aangekaart en er is besloten dat er in ieder geval in 2016 ruimte wordt gemaakt om hier ook beter op te handhaven. Om de illegale activiteiten nog meer onder de aandacht te brengen hebben we er voor gekozen om tijdens deze NL-doet dag deze borden een keer te gaan verwijderen en zijn er daarnaast 14 mensen het centrum van Asten in gegaan om zwerfafval te verwijderen.

EEN KORT VERSLAG:
Op zaterdag 12 Maart zijn we om 9.30 samen gekomen op de Markt voor het gemeentehuis waar inmiddels het NL-Doet spandoek en de banners van Leefbaar Asten en de vlag van Stichting SAS al waren opgehangen. Om kwart voor tien zijn Maarten en Henk met de auto vertrokken om de illegale reclame te gaan verwijderen en zijn er 4 groepjes van drie het centrum in gegaan om zwerfvuil te gaan verwijderen. Na bijna drie uur hadden ze meer als 50 reclameplaten en 9 volle zakken vuil opgehaald.  Op de foto’s zie je het resultaat.

Als verrassing voor de deelnemers kwam het koor Stage Fright uit Lierop de deelnemers een hart onder de riem steken door een drietal prachtige nummers te gehore te brengen.
Daarna hebben we met zijn allen nog een heerlijke kop soep en broodjes gegeten bij eetcafé Jan van Hoek. Al met al een zeer geslaagde dag voor Leefbaar Asten en stichting SAS die ons ook uitgebreid bedankt hebben en zeker in de toekomst de band willen versterken.

Wij van de organisatie Maarten van den Boomen en Antoon Driessen van leefbaar Asten en Boudewijn de Kroon van stichting SAS willen bij deze alle deelnemers van onze beide verenigingen enorm bedanken voor de prachtige dag en de geslaagde actie. Ook bedanken we het koor Stage Fright voor de mooie verrassing en Peter en José van Hoek voor hun bijdrage aan het eten na afloop.

Zonder vrijwilligers zou onze samenleving er heel anders uitzien dus tot volgend jaar bij een nieuwe NL-DOET.

nldoet6 nldoet3LBA SAS1 nldoet2LBA SAS 2background image