NLdoet actie bij Amaliazorg, locatie Hof van Bluyssen.

2014-03-22 12.01.09Op zaterdag 22 maart heeft onze fractie, aangevuld met enkele leden, op een viertal afdelingen, voor en met de bewoners, een aantal leuke activiteiten verricht. Samen met de bewoners werden er pannenkoekjes gebakken, een taart en cup-cakes versierd. Een deel van ons gezelschap heeft de rolstoelen van de bewoners onder handen genomen. Het weer was goed genoeg om met enkele cliënten een wandeling te maken. Geweldig om te ervaren hoe ze hiervan genoten.

 

We werden heel enthousiast ontvangen en onze werkzaamheden werden door het personeel alsook door de bewoners erg gewaardeerd. Bewust hebben we dit jaar wederom gekozen voor activiteiten die gerelateerd zijn aan vrijwilligerswerk en respijtzorg.

Uit de diverse gesprekken die we hebben gevoerd met personeelsleden blijkt dat de vrijwilliger er erg toe doet en wezenlijk iets toevoegt aan de kwaliteit van leven van hun bewoners. Het is triest te constateren dat professionals hiervan sterk afhankelijk zijn. We waren erg onder de indruk van de wijze hoe de cliënten verzorgd en behandeld werden.

Het was fijn dat we als Leefbaar Asten hier een steentje konden bijdragen op deze zaterdagochtend.background image