Zwerfafvalproject basisscholen

In februari 2014 heeft Leefbaar Asten een initiatiefvoorstel voor een zwerfafvalproject voor basisscholen ingediend. De gemeenteraad heeft ingestemd met dat voorstel.

Er is een startoverleg gehouden waarbij aanwezig waren Ton Smits namens de gemeente Asten, Jan Aarts namens de stichting Someren Asten Schoon (SAS), Madeleine Velthuizen namens OnsBuro en Maarten van den Boomen namens Leefbaar Asten. OnsBuro is voor dit project ingeschakeld omdat ze in andere plaatsen al dergelijke projecten hebben uitgevoerd. SAS is een organisatie die al veel doet aan zwerfafval en zij zijn gevraagd om het project te ondersteunen.

De scholen zijn inmiddels aangeschreven met de vraag of ze willen deelnemen aan het project. Dit loopt boven verwachting goed. Als eerste start Basisschool St. Pieter op 2 juli en Basisschool St. Lambertus neemt op 19 september met 2 groepen deel. Het Toverkruid zal ook deelnemen met maar liefst 5 groepen. Zij zullen dit in het voorjaar van 2015 doen. Deken van Hout heeft ook aangegeven dat ze gaan deelnemen maar daar is nog niet bekende welke groep(en) en wanneer. De andere scholen hebben een herinneringsmail gekregen.

Al met al, kan Leefbaar Asten tevreden zijn met de getoonde belangstelling.

 

 

 

 background image